Brev till Gud

Lille Johnny kom in i köket där hans mamma stod och lagade middag. Hans födelsedag var i dagarna och han tyckte att det var ett bra tillfälle att tala om för henne att han önskade sig en cykel när han fyllde år.

Nu var det så att lille Johnny var lite av en bråkstake. Han hade varit i bråk både hemma och i skolan. Mamman frågade om Johnny trodde att han förtjänade några presenter. Självklart tyckte Johnny det.

Johnnys mamma som var en kristen kvinna tyckte att han skulle se över sitt beteende det senaste året och sen skriva ett brev till gud och förklara varför han tyckte att han förtjänade en cykel.

Johnny sprang upp för trapporna till sitt rum och satte sig för att skriva ett brev till gud…

”Käre Gud.
Jag har varit en väldigt snäll pojke detta året och skulle vilja ha en cykel när jag fyller år. En röd.
Din vän Johnny.”

Johnny visste att han inte varit ärlig, han hade ju inte varit riktigt snäll det senaste året. Så han knycklade ihop brevet och började på ett nytt…

”Käre Gud.
Detta är din vän Johnny.
Jag har varit ganska snäll i år och skulle vilja ha en röd cykel i present när jag fyller år.
Tack på förhand
Johnny”

Johnny visste att han fortfarande inte var ärlig så han rev sönder brevet och började om igen…. 

”Kära Gud,
Jag har varit en hyfsad pojke i år och jag vill verkligen ha en röd cykel på min födelsedag.
Din vän Johnny”

Johnny visste att han inte skulle kunna skicka detta brev heller till gud. Han kände sig väldigt upprörd och gick tillbaka ner i köket och sa till sin mamma att han skulle gå till kyrkan.

Johnnys mamma trodde att hennes plan hade fungerat, för Johnny såg väldigt ledsen ut… ”Kom hem innan middagen bara”, sa mamman.

Johnny gick ner för vägen till kyrkan och väl där gick han fram till altaret. Han såg sig omkring för att se om någon var där som kunde se honom. Han lyfte upp en staty av heliga Maria, lät den snabbt glida ner innanför jackan och sprang sen ut ur kyrkan. Han sprang hela vägen hem och väl hemma så sprang han genast upp till sitt rum där han skrev ett nytt brev till gud…

”JAG HAR DIN MAMMA.
OM DU VILL SE HENNE IGEN SÅ GE MIG DEN SATANS CYKELN!
HÄLSNINGAR
DU VET VEM!!!”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0