Och hur var julen?

- Och hur var julen, stressig eller?
- Ja, den tog musten ur mig.

- Var det många som dansade runt granen?
- Mmm, varenda kotte.
- Och tomten då, han mådde visst inte så bra?
- Nä, han säckade ihop.


God Jul

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul!
Hoppas ni varit snälla så att tomten kommer till er!


Några snabba i julstöket

- Är du klar med julgodiset?
- Ja, men det tog nästan knäcken på mig!

- Pappa kan vi få katt till jul?
- Nej, vi ska ha skinka som vanligt.


- Varför är julen som en dag på jobbet?
- För att det är du som gör allt jobb, medan det är den feta gubben i kostymen som tar åt sig äran.


Vecka 51 - Röd

Röda och fina frön som jag hittade nedanför ett stort träd när vi var i Malaysia i somras. Kunde inte låta bli att plocka några.TisdagsTema - en utmaning för din kamera varje tisdag


Tomtebarn?

- Varför har Jultomten inte några barn?
- Därför att han kommer bara en gång om året, och när han gör det kommer han i skorstenen.


Julklapp till mamma

De tre barnen frågar sin mamma.
- Vad önskar du dig i julklapp mamma?
- Jag önskar mig tre snälla barn.
- Jipii, vi skall få syskon.

Julklapp till skolfröken

Vad är det i julpaketet?

Det var sista dagen på höstterminen och barnen hade med sig julklappar till fröken.

Kalle, sonen till blomsterhandlaren lämnade över sitt paket.

- Jag tror jag kan gissa vad det är för något, sa fröken och skakade på paketet. Jag tror att det är en julblomma i det.
- Hur kunde fröken gissa det? undrade Kalle.
- En ren chansning, sa fröken och log.


Då kom lilla Anna fram med sitt julpaket. Annas pappa hade konditoriet i stan så fröken kände på paketet och gissade vad det var i.

- Jag tror att det är en tårta i.
- Ja, sa Anna, hur kunde fröken veta det?
- Jag gissade, sa fröken med leende.


Då kom Orvar fram med ett paket. Orvars pappa jobbade på Systembolaget. Fröken skakade lätt på paketet och lyfte upp det för att kika under det. Då såg hon en våt fläck på paketet.

- Får jag gissa vad det är i? undrade fröken.
- Ja, sa Orvar.
- Jag tror att det är vin i paketet.
- Nej, sa Orvar.

Då kände fröken på den våta fläcken och satte fingret till munnen.
- Hmm. Kan det vara champagne?
- Nej, sa Orvar och log brett.

Fröken smakade en gång till och gissade på att det var whisky.
- Nej, sa Orvar och skrattade, det är en hundvalp!


Papphammar - Oskaftade varor

Det här avsnittet av Papphammar pratade vi om på lunchen idag.
Alltså... han är så himla skön.


Bästa julklappen!

Min äldsta dotter och hennes lilla familj har äntligen fått en lägenhet!
På måndag ska de skriva kontrakt och förhoppningsvis får de nycklarna
den 2 januari!

Jag är så glad att de äntligen får komma igång på riktigt med sitt familjeliv
men gladast är jag nog för att de inte flyttar så långt från mig.

Egoist? Javisst!

17 sätt att göra tomten galen

 1. Ställ ut en tallrik med sallad i stället för en med mjölk och kakor. Lämna en liten lapp där du förklarar att han borde gå ner i vikt.
 2. Klättra upp på taket, leta reda på hans släde och ge honom en böteslapp för fortkörning, allt detta medan han är inne i ditt hus och lämnar klappar under granen.
 3. Byt ut hans renar mot exakta plastkopior och se vad som händer när han försöker få dem att flyga.
 4. Lämna en lapp som förklarar att du har åkt på semester och fråga om han inte skulle kunna vattna dina blommor.
 5. Ställ in en ursinnig tjur i ditt vardagsrum. Tänk dig vad som kommer att hända när den får syn på tomtens stora, röda dräkt!
 6. Gör en armé av arga snögubbar på ditt tak som håller skyltar med texter som "Vi hatar julen!" och "Dra åt fanders, tomten!"
 7. Lämna en lapp vid telefonen och skriv att Fru Tomte har ringt och undrade om han inte kunde handla lite mjölk och bröd på vägen hem.
 8. Ha ett överraskningsparty för tomten när han kommer ner genom skorstenen och propsa på att han inte får gå förrän stripporna har kommit.
 9. Leta upp tomtens släde när han väl gått in i huset och sätt dig i den. Så fort han kommer ut och får syn på dig säger du kallt "Du borde inte ha missat den sista avbetalningen!" och åker iväg.
 10. Sätt en kopia av din önskelista på skorstenen med sista-minuten-ändringar.
 11. Täck skorstenen med taggtråd då tomten är inne i huset.
 12. Pryd hela vardagsrummet med uppstoppade djur, gevär och jakttrofeér. Ställ dem nära granen så att tomten verkligen ser dem. När han har kommit in i vardagsrummet så går du ut och ställer dig på gräsmatten, skriker "Titta, en ren! Och han har en röd nos!" och avlossar ett gevärsskott.
 13. Lämna en lapp där du förklarar att du har flyttat, och ha med en väldigt svårläst vägbeskrivning till din nya boning.
 14. Lägg en ny tomtekostym framför granen och lägg en kemtvättsräkning bredvid.
 15. Måla klövavtryck över hela dig, och lägg dig på taket. Så fort tomten kommer upp ur skorstenen igen, klaga över att du har blivit nertrampad av renarna och hota med att stämma honom.
 16. Häng påskägg i granen i stället för röda kulor.
 17. Klä dig som påskharen, dyk på tomten så fort han kommer ned igenom skorstenen och säg "Den här stan är inte stor nog åt oss båda" med iskall röst.

Rödvin och glögg

Här är förklaringen varför glögg och rödvin är nödvändigt till jul...


En snöskottares dagbok

9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något finare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa idé jag någonsin haft. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick skotta igen. Vilket underbart liv.

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle vara förskräckligt! Bob säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Bob är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra så. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet!

Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December
50 cm snö till. Sålde min Van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar.
Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera. Jag tycker det är löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme, vilket jag tycker var väldigt elakt.

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Bob säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning för jobbet. Jag tror han ljuger.

22:a December
Bob hade rätt om att det blir en vit jul därför att det föll 32 cm till av den där vita skiten, och det är så kallt att det nog inte smälter förrän i augusti. Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta, sedan blev jag tvungen att pissa. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Bob att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den skitstöveln ljuger.

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon knäpp eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det, men jag tror ta mig fan att hon ljuger.

24:e December
15 cm. Snön har blivit så hårt packad av snöplogen att jag bröt av snöskyffeln. Tror jag fick en hjärtattack. Om jag får tag på den jäveln som kör snöplogen ska jag dra honom i hans kulor genom snön. Jag vet att han gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag har skottat färdigt sedan kommer han längs gatan i 100 km i timmen och plogar igen det jag nyss skottat! Frugan vill att vi ska sjunga julsånger i kväll när vi öppnar julklapparna men jag är för upptagen med att kolla efter snöplogen.

25:e December
God jul. 50 cm till av den jävla skitsnön. Blev insnöad. Tanken på att skotta gör att mitt blod börjar koka. Gud vad jag hatar snön! Snöplogsföraren kom förbi och frågade om en donation. Jag slog honom i huvudet med snöskyffeln.

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan flyttade jag hit för? Alltihop var HENNES ide. Hon går mig på nerverna.

28:e December
Fortfarande insöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December
25 cm till. Bob säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Det var det löjligaste jag har hört. Hur dum tror han att jag är?

30:e December
Taket rasade in. Snöplogsföraren stämmer mig på en miljon kronor för att jag slog honom i huvudet. Frugan åkte till sin mamma.

31:a December
Eldade upp det som var kvar av huset. Ingen mer skottning.

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig. Varför är jag fastbunden i sängen?


Ojjj...!

Undrar hur det gick med föraren

Jonas Gardell - Mormor gråter

Vad är väl en jul utan Gardells "Mormor gråter"? Nån som känner igen sig?

Julklappstips!

Frostnupen, av CA Eriksson.

En varm och fin bok som beskriver hur livet kunde te sig förr i tiden.

Så här står det på baksidan av boken:
"Sveket blev Lias räddning.
Toffe hade tänkt ut det noga.
Han lurade sin havande Lia, när de skulle köpa förlovningsringar.
Han smet bakvägen från guldsmeden i Norberg och försvann spårlöst
ur hennes liv.
Sveket var nära att krossa Lia.
Hon blev utsparkad ur den kristna gemenskapen, utsparkad från sitt
arbete som piga och utsatt för påtryckningar att adoptera bort barnet.
Hon kunde 1923 inte försörja sig i det fattigmansrike som
hette Norberg.
En dag, när hon är 86 år, får hon veta vart Toffe tog vägen.
Då börjar hennes berättelse om hur hon gick från undergångshot till
en god tillvaro."

Läs mer på Books on demand där du också snabbt och enkelt kan beställa så många du behöver! 
http://booksondemand.e-butik.se/?artnr=1293

SissElaK - Rolig Historia

Sissela får höra en rolig historia men har svårt att förstå den...

 

Hallå tomten!
Jag önskar mig CD:n i julklapp. ...bara så du vet!

Meddelande från din bank


På grund av finanskrisen, har vi designat en ny spargris som passar bättre.

Spargrisen kan avhämtas i din lokala bank.


Saxat från supportens vardag

Supporten: Vad kan jag hjälpa till med?
Kunden: Jag håller på att skriva mitt första mail och jag har skrivit bokstaven a men hur skall jag göra för att få till den lilla cirkeln runtomkring?
Supporten: Är markören fortfarande där?
Kunden: Nej, jag är ensam här.

~:~:~:~:~

Och nästa kund kunde inte koppla upp sig.
Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?
Kunden: Ja, jag såg när min arbetskamrat skrev in det.
Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?
Kunden: Det var fem små stjärnor.

~:~:~:~:~

Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut, klicka på 'Den här datorn'.
Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?

~:~:~:~:~

Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.
Supporten: Vilken modell har du?
Kunden: Det är en Hewlett Packard.
Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?
Kunden: Nej, den är beige.

~:~:~:~:~

Kunden till Tele2supporten: Jag har köpt internet och vill ha hjälp.
Supporten: Ok, hur långt har du kommit i installationen?
Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i.
Supporten: Ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?
Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet.

~:~:~:~:~

Kunden: Datorn hänger sig hela tiden.
Supporten: Har du många fönster öppna?
Kunden: Nej, men dörren står lite på glänt....

Bara så du vet!

En dag sa nygifte Rune till sin fru: - Du måste ha helt klart för dig att vissa saker gäller i vårt äktenskap; På lördagar ser jag på V75 och fotboll, fredagar är det puben med grabbarna och på onsdagar Solvalla klockan 21.30. Ja visst ja, glömde säga att på tisdagkvällarna spelar vi poker. - Ja, ja, svarade den nyblivna hustrun, och du ska veta en sak, att här hemma knullas det varje kväll klockan 21 antingen du är hemma eller inte!

Fyllot på baren

Tre killar sitter på en bar och festar.
Efter en stund kommer en aspackad karl in i baren och kliver fram till deras bord. Han spänner ögonen i en av killarna och säger:
- Din morscha är schtans bä-bäschta knull!
Alla på baren väntar sig att fyllot ska få en fet smäll så att han står och dör, men inte då:
- Ja, ja, kanske det, svarar killen bara och fyllot går därifrån.
Efter en halvtimme kommer samma fyllo in igen. Han går fram till samma kille, fixerar honom med den ostadiga blicken och utbrister:
- N-nu ha-har jag varit och knullat din mor. Ischen!
- Jaha. Det var ju roligt för dig då, blir svaret den här gången.
Folk börjar undra vad som står på, men fyllot lallar iväg igen.
Efter en timme är fyllot tillbaka igen. Han hinner inte mer än innanför dörren när han skriker:
- Din morscha schög av mig!!!
Men nu reser sig killen från bordet och folk väntar sig ett bråk:
- Gå hem farsan! Du är full!
 


Tänk på ett tal...

Jag veti fanken hur det går till men det funkar!

Klicka på huset och testa själva.


Faran av otydliga önskningar!

Må givaren vila i frid.


Frun i huset var missnöjd över sin bil och beklagade sig för sin man.

- Köp en överraskning åt mig i julklapp! När jag sätter foten på plattan ska den accelerera från noll till 100 på mindre än fyra sekunder, bad hon. - Helst en ljusblå!
 
Fylld av förväntan närmade sig julafton och klicka här för att se vad den omtänksamme maken köpte till henne.


Stjärna som stjärna

Borde väl ha en riktig adventstjärna men va fanken... stjärna som stjärna.
Sjöstjärnan hittade vi på stranden i Cherating, Malaysia i somras.

RSS 2.0