Fototriss - Överexponerat

"Det vi ska ha fokus på denna gång är ÖVEREXPONERAT", skriver Helena på Fototriss. "En bild kan ju både vara överexponerad av misstag och helt medvetet. Det kan bli snygga effekter med delar av bilden överexponerad, så experimentera på och se vad ni kan få fram för resultat. Har ni ingen systemkamera som ni kan justera exponeringen i, så går det ju faktiskt att trixa med det i ett bildbehandlingsprogram också i efterhand."

Ja, jag har en systemkamera som jag har på tok för stor respekt för och knappt "törs" använd. Men nu kände jag mig inspirerad för att experimentera med överexponeringen. Så efter att ha kollat i manualen hur man ska göra så var det bara att sätta igång.

Så här, gott folk, är mina överexponerade bilder.


Det här var en rolig utmaning eftersom jag fick mig en kameraövning också. Gärna fler sådana.

Förresten... Jag såg sen att jag kan ändra exponeringen i mina små kompaktkameror också men då var jag redan klar med bilderna. Tur för mig ;o)

Fototriss - tre bilder på ett tema

Balkongfix

Så här ser det ut på min balkong just nu. Det enda jag väntar på är att solen och värmen ska komma för att stanna.

Tomater och kryddväxter bakom sommargardin
Här ska det förhoppningsvis växa broccoli, körsbärstomater och kryddväxter som basilika, rosmarin, dill och persilja. I blomlådan har jag sått luktärtor och svartöga bland penséeplantorna.I träbyttan har jag sått ringblommor och i cykelkorgen solrosor. I hinkarna har jag satt potatis (Swift tror jag att de hette). Bakom krukorna skymtar en halv jordsäck där jag också petat ned en potatis.

I terrakottakrukan har jag lavendel, kinesisk kärleksört och vit hänglobelia och i den vita krukan har jag sockerärtor.
I den vänstra krukan har jag ett frö (kärna) av en lotusblomma. Jag har ingen aning om hur man driver upp en sån så jag chansar lite. Kärnan var knallhård så jag hade sönder det lite grann innan jag la den i krukan som jag fyllt med lite jord och mycket vatten. ... Undrar förresten om det skulle vara bättre om jag la kärnan i akvariet istället, vad tror ni?  

Blomman till höger är en "fetblading" som jag fick förra sommaren. En annorlunda blomma som "skjuter skott", "sätter frön" eller vad jag ska kalla det, längst ut på bladen. Nån som vet vad blomman heter?


Tyresta nationalpark och naturreservat

Så här såg det ut förra lördagen, 16 maj, när jag och en av döttrarna var på en ledarledd fotopromenad i Tyresta nationalpark.

Tyresta nationalpark


Björkblad - Tyresta nationalpark


Gärdesgård i Tyresta nationalpark


Gärdesgård i Tyresta nationalpark


Fototriss - Stark

Den här gången ska våra bilder förmedla styrka...

Försökte först ta bilder på mina överarmar men kunde inte få gäddhänget att se ut som muskler så därför får det bli de här bilderna istället.  


Kryddpåse med hela pepparkorn


Hela pepparkorn


Pepparkorn


Fototriss - tre bilder på ett tema


Om valar

En liten flicka pratade med sin lärare om valar. Läraren sa att det var fysiskt omöjligt för en val att svälja en människa då valen, fastän den är ett väldigt stort däggdjur, har en väldigt smal hals.

Den lilla flicka sa då att Johan svaldes av en val. Irriterad upprepade läraren att en val inte kan svälja en människa; det är fysiskt omöjligt.

"När jag kommer till himlen ska jag fråga Johan", sa den lilla flickan.
"Men tänk om Johan hamnade i helvetet?", frågade läraren.
"Då får du fråga honom".


Fototriss - Skyltar

Ojojoj nu är jag verkligen ute i sista momangen... men här är färska bilder till veckans triss. Bättre sent än aldrig.

Stomatolskylten
Stomatol-skylten vid Slussen.

Tegelhusest
Tegelhuset vid Medborgarplatsen.


Många skyltar
En "Herr Gårman"-skylt bland andra skyltar.

Har ni förresten sett de nya "Fru Gårman"-skyltarna? Uppriktigt sagt så fattar jag inte riktigt vitsen med dem.

I Tisdags-temat förra året deltog jag med dessa skyltar...

Här kan ni se andra fototrissares bilder. Fototriss - tre bilder på ett tema


Roligt med tequila

Och så var det mannen som kommer in på en bar och ser en enormt stor glasburk, fullproppad med tjugokronorssedlar, på disken.

Han blir nyfiken och frågar bartendern vad det är för burk.
- Ja, säger bartendern, du betalar 20 kronor och om du klarar tre olika tester så får du alla pengarna i glasburken samt nycklarna till en sprillans ny Lexus som står på baksidan.
- Vad är det för tester? frågar mannen som inte vill låta detta tillfälle gå honom ur händerna.
- Du måste betala först, sådana är reglerna! svarar bartendern

Mannen tänker en stund och så ger han bartendern en tjuga som han lägger i glasburken.

- Det här måste du göra, säger bartendern. Först måste du dricka en kvarting tequila på max 60 sekunder, inte en sekund mer, och du får inte göra en enda grimas under tiden.

Nummer två, det finns en pit-bull fastbunden ute på baksidan. Han har en ond tand i käften och du måste ta bort den med dina bara händer, inga tillhyggen.

Den tredje grejen: det finns en 90-årig dam på tredje våningen här, hon har aldrig haft sex. Du måste ta hand om det problemet.

Mannen är förstummad.
- Jag vet att jag betalade 20 kronor, men jag är ju inte galen...
- Du bestämmer själv, säger bartendern, men pengarna stannar där de är...

Mannen sätter sig och drar i sig ett par stadiga jävlar och frågar sedan:
- Var är den där jäkla tequilan?

Han tar ett stadigt tag i flaskan och dricker sedan så snabbt han kan, och se, han klarar det! Tårar strömmar nerför kinderna, men ingen grimas kan skönjas i ansiktet på honom och han drack den på knappa 58 sekunder. Sedan vacklar han ut genom bakdörren till pit-bullen som är fastkedjad där.

Folk i baren är övertygad om att mannens sista stund på jorden är kommen. De hör snart ett skrän utan like, ljud av slagsmål och oväsen och sedan bara tystnad..

Just när de bestämt att mannen är död så kommer han invacklande med kläderna i trasor och blödande från otaliga sår på kroppen. Han stirrar vilt omkring sej och vrålar sedan:
- Var är nu kärringen med den onda tanden?!


Dansar för bröstcancer

Fick det här med e-posten häromdagen och blev riktigt glad när jag såg den. Om filmen visas 1 000 000 gånger på YouTube skänker företaget som tillverkat handskarna pengar till bröstcancerbehandling.

Bra och roligt initiativ. Hoppas att de får sina pengar.
 


RSS 2.0